Šinšillas

Svarīgākais par šinšillām

Šinšillas pieder grauzēju kārtai, Šinšillu dzimtai. Izšķir divas šinšillu sugas — garastainā šinšilla Chinchilla laniger un īsastainā šinšilla Chinchilla brevicaudata. Dabā mūsdienās šinšillas dzīvo vairs tikai grūti pieejamās vietās Andu kalnos. Šinšillas ir ļoti sabiedriskas un var izveidot līdz pat 100 īpatņu lielas kolonijas.

Šinšillas anatomiski ir lieliski piemērotas dzīvošanai šaurās klinšu plaisās un alās.

Šinšillu tēviņi ir 400—600 g, bet mātītes 500—800 g smagas. Vidēji divas reizes gadā mātītēm dzimst 1—3, retāk 4 vai 5 bērni vienā metienā. Mazuļu svars visbiežāk mēdz būt no 35—50 g. Grūsnība ilgst apmēram 111 dienas.